Thursday, November 6, 2008

Selamat Hari Raya....

Selamat Hari Raya...Maaf Zahir Batin...

pergh!dh dekat sebulan lebey shawal berlalu, baru gua nk wish selamat hari raya...hahahhaa...betul pemalas ahh gua skang...ntah arrr....gua sendiri pun x tau..even ada notebook depan mata....rasa cam susah jer nk log in blog gua nie...ntah ape mimpi gua petang nie rasa nk post something kt blog gua nie....jeles tgk blog orang...banyak giler post....jeles sgt agaknya....tu pasal gua rasa mcm nk kembali berblog nih!..lgpun gua MC hari nie...ada sket sakit...bosan jgak lepak kt rumah


suasana belakang rumah gua yang sgt relax

Well, raya dh almost sebulan berlalu...tapi,gua rasa mcm baru jer raya tu..maybe time balik kampung raya hari tuh, gua having lot's of gud time...even tahun nie, mak gua x berapa sihat...dh almost 8 bulan dia sakit...sebak jgak arr tgk keadaan mak gua...xpe lah...sebagai anak, gua akan tolong sedaya upaya yg gua mampu..hurm,raya tahun nie...bagi gua...agak meriah la jugak..even mak gua sakit, dia x dpt nk tolong banyak pasal persiapan raya...banyak jgak la menda2 yang gua terpaksa buat...sbb bagi gua, raya nie setahun sekali..even mak gua x dpt tolong banyak...gua sendiri akan cuba memeriahkan raya kt kg gua...hurm,anyam ketupat...buat rendang daging...buat ketupat palas..masak ketupat...masuk hutan cari daun palas...cucirumah...pergh!dh macam anak dara dh gua ...tapi nk buat cemana, at least..gua nk mak gua hepi time raya...biar gua susah sket xpe....tapi,nasib gua baik...ramai jgak makcik2 n sepupu2 gua yg balik nk menjenguk tok,tokwan dgn mak gua kt kampung, so....persiapan raya tum dh kira mcm gotong-royong ramai2 ahh....

.
potong daging nk buat kari daging..wohooo!!

Tahun nie, ntah apa yg mangkuk sgt ntah,gua dengan sepupu2 gua terlepas semayang raya...hampeh!....smpi jer masjid...park kete, sekali pak imam dh baca kuthbah daaaa~...ceit!part paling penting pagi raya bleh plak gua termisss...apa nk buat, dh smpi masjid...xkan nk balik plak...buat muka tebal jer la masuk masjid dengar kuthbah...dengan baju melayu+sampin tuh!..alih2 smpi masjid dengar kuthbah jer...hahahahaha....


.
Gua bersama sepupu-sepapat kocik gua!

tahun nie, pasal beraya, banyak jgak la rumah yg gua ziarah..even x smpi 5 buah rumah (rumah jiran-jiran), kira OK la jgak kn....saja nk bagi orang kampung kenal gua...sbb,tokwan gua kata,...ramai orang2 kampung x kenal gua...ya la....dari kecik smpi besau x pernah bermastautin kt rumah...sekolah rendah kt tmpt lain..sekolah menengah kt asrama...matrik kt langkawi..masuk U kt melaka...keje plak kt KL...bila masa gua nk kenal2 dengan orang kampung...risau jgak kalo berada dalam situasi camtu...kang x pasal2 time gua kawin nnt, kosong plak halaman rmah gua,xde orang datang...pergh!takut...takut! kalo rumah mmbr, mmg cepat gua pegi beraya...tahun nie, dpt jgak la beraya rumah Pion, Peem..ok jgak la...team2 PBuntar dpt gather time 1st day raya...gua,aripp, peem,pakbin,chot (atest addition) dgn pion. Even PakBin sibuk nk buat persiapan kenduri...bagus jgak dia dpt join skali...paling best lepak rmah pion..lepak kt pangkin yang bapak dia buat..sambil kutuk2 orang Parit Kutan..hahahhaa..setahun taram simpan mulut xleh kutuk orang..last2...1st Hari Raya dh dpt lepaskn semua..hahahahhaa.....Pion mmg jahat!dia yang mendorong kami utk mengutuk..hahahhaa...

Raya rumah Peem x kurang hebatnya...makan masyuk siuttt..satay...nasi dagang..pergh!plan gua nk mmg nk kuruskn badan...tapi,sekali tgk kombinasi satay dgn nasik tuh!alamat tahun depan jer ahh gua pk pasal nk kocikkan badan..bantai dl...sembang dgn bapak Peem mmg best!bapak dia mmg sporting habih!...gua salut Pakcik Sharib!tabik spring utk Pakcik Sharib!!!!

Gua bersama bakal pengantin baru, Peem kt Pangkin kayu rumah Pion


Chot,gua,Pakbin (Pengantin Baru), Aripp (Bakal Pengantin jgak nih!)

Camtulah serba sedikit pasal hari raya 2008 gua...cuma yang terkilan sket, x dpt nk pi Open House rumah Pargek...tu jer...sbb gua dgn Pargek la plan nk buat BBQ ...pargek ckp, time nie la dia nk enjoy raya dgn kengkawan, sbb tahun depan dia dh kawen dh...apa nk buat, masa open house rumah pargek tu, gua bawak mak gua pi berubat..xpa la...gua dh dahulukan yg mana yg gua rasa penting dl...xpa,nnt kenduri Pargek..kompem gua pi....

Adus!dh pukul 4...gua nk gerak gi Gym dl...smlm gadis bernama Azlina Anuar ckp lengan gua kecik!cess...dh menjatuhkan maruah gua nie...xpa..xpa..hari nie routine gua nk buat biceps!tunggulah kehadiran otot2 besau gua!hahahaha...adios amigos!gua gerak dl...hinsh!hinsh!

Monday, November 3, 2008

Live Life to The Fullest...Camno?

hey dudes! WAZZUPPPP.........................

it's been what? almost 3 month? blog gua nie dh x bersentuh.Sekali pikir punya pikir, macam blog gua nie nk mati dh la plak....tapi, sayang jugak nk biaukan. xpe, layan jer la....bukan ape...i've been very busy lorr...bz nk kene wat tu...wat ini...lgpun macam2 problem gua tgh facing nie...mak gua lagi..personal gua lagi...damm*t...cemana nk live live to the fullest kalo asek jiwa kacau jer nie...

tengah gua dok browsing2 kt opis (mode xde keje), gua ternampak poster nie,describe pasal cemana nk hidup dengan sehat dengan jantung yang dasat....hahahhaa....cam sial jer ayat nie gua rasa...tapi,gud la jugak...something yang at least bleh gua share dengan lu orang, khasnya perokok2 tegar kt luar sana...(ceh!gua pun sama jugak...). Kalo lu orang ada masa, usyar2 la poster nie...renung2kan dan selamat beramal! :)






p/s: kalo gambo nie kocik,pandai2 la korang besaukan...banyak inisatif la..xkan itu pun gua kena ajar...hahahahahaa....(apahal post gua kali nie cam kind-hearted sgt?pelik ahh)

Tuesday, October 7, 2008

Best Villain Ever

Hari tu,time raya ke-2, gua ada layan MTV Movie Awards 2008.Asalnya, gua xde nawaitu nak tengok pun,tapi...tetiba gua terpikir pasal Joker. Biasanya, Movie Awards mmg ada anugerah utk Best Villain. Tu yang buat gua eager nk tunggu tu....Nak dijadikan cerita, mmg ada award tuh!tapi....yang hampehnya...Heath Ledger x tersenarai langsung dalam list2 Villains nominees...aduss...kecewa gua...tensen sungguh. Joker nie la, bagi gua...the best villain EVER!...period...and honestly gua rasa xde sape bleh bawak watak Joker nie sebagus Heath Ledger...

2008 Best Villain dpt dkt Johnny Depp dalam cerita 'Sweenet Todd - The Demon Barber Of Fleet Street'...cess...tapi OK la...Johnny Depp mmg dasat dalam cerita tu...ngeri...rakus...heartless bast*rd!...mmg layak la dia menang....tapi,xpe la....maybe tahun depan Joker tersenarai kot?well...i hope so!

2008 MTV Movie Awards Best Villain Nominees:

  1. Javier Bardem - No Country For Old Men (Anton Chigurh)
  2. Topher Grace - Spiderman III (Venom)
  3. Angelina Jolie - Beowolf (Grendel's Mother)
  4. Denzel Washington - American Gangster (Frank Lucas)
  5. Johnny Depp - Sweeney Todd (Sweeney Todd)


"And I thought my jokes were bad"

"Ah, the good cop, bad cop routine??"

"To them, you're just a freak....like me.."



"We are tonight's entertainment"



"...now i see the funny side...i'm always smiling!"


Thursday, July 3, 2008

Cara2 nak cover malu... HikHik.!!



1. kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan trus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde org nampak..

2. kalo terjatuh beskal: cepat2 naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya org ingat anda saje2 buat lawak...

3. kalo terjatuh tangga: trus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dgn makhluk halus...

4. kalo terjatuh dlm longkang: pungutlah sampah yg ada sambil marah2 dgn suara yg kuat, pasti org menyangka anda seorg yg amat prihatin terhadap kebersihan....

5. kalo jatuh ketika nk naik bas: jeritlah kuat2.."oi! apa tolak2 ni?" walaupun tiada org di blakang anda....

Monday, June 16, 2008

Bow Down ....To The King!


Now feel your fear, there can be only one


" Behold the King, the King of Kings.
On your knees dog. All hail. "


Hahaha....yeah!yeah!yeah!..penantian gua dh berakhir. Finally gua dh completekan mission gua dalam Cabal nie...mission gua nk pakai my dream armor, Osmium Armor dh menjadi kenyataan...muehehehehehehe.....dah seminggu gua x dpt hidup secara normal, semata-mata nk pakai menda alah nie...24/7 gua trpaksa mengadap game nie, even time keje pun gua curik-curik online...lvling...seb baik x kantoi dgn bos gua...kalo tidak, kompem gua kena buang keja punya...peh seb baik!syukur alhamdulillah..... (",)

Apapun,gua kena terima kasih kt Am..sbb dia punya pressure la buat gua trpaksa mengadap menda alah nie 24/7..yer ah! dia dh la Blader..skill lvl dh la tinggi...mmg lvling cepat giler ahhh...
masa gua terkonting-konting pakai set Tita dlu, dia dh pakai Osmium MartialSuit dh...peh!panas gua...mana bleh tahan beb!nk kejar dia punya level tu, mmg memerlukan azam dan fokus yang tinggi ahh..hahaha..skang gua dh sama dgn dia...cuma yg x berapa bestnya, dia 1 lvl mendahului gua...hm...letih ahh gua pasnie...nk meng"compete" level dgn dia, bukannya sonang,beb! dia nie jenis gamers sejati...8 jam mengadap game x henti-henti pun gua rasa dia xdak hal punya...pendek kata, dia mmt O2G la..(Otai Online Game)


The king goes as far as he may, and as far as he could



Apapun,dh pakai set Osmium nie, lengkap dengan Great Swordnyer skali, gua rasa nk slow kejap ahh...pasal mende nie la, dh seminggu gua x turun gym..ceh!rugi jer gua bayar bulan-bulan...xpa Am..gua akan hambat lu punya level takat mana yg gua mampu...hahaha...tu pun kalo gua ada free time ahh pasnie...(ntah la...macam xde free time jek bunyinya..hahahaha). Osmium nie la gua rasa armor yang paling cun dalam Cabal..and gua target akan pakai takat yang gua mampu, kalo x mampu jugak handle boss besau2...terpaksa la gua switch kepada ShineGuard Armor plak,..Ahhh!!! tidak!...tidak!! ShineGuard punya armor x lawa ahh...boot dia buruk! tgk la cemana..biar gua nk bersemadi bersama Osmium selama yang mungkin....Sayang gua terhadap Osmium nie, boleh diumpamakan seperti melepaskan "angin" di pinggiran bukit...makin dilepas..makin sedap...hahahahaha..(apa yg gua merepek nie!)



Bow down to the, bow down to the King.
Bow down to the, bow down to the King.

The King grinned red as he walked from the blaze,
Where the traitor lost both his name and his face.
Through the halls and the corridors stinging in blood,
He tasted his grin and it tasted good.
The King took his head. Left him broken and dead.

Bow down to the, bow down to the King.
Bow down to the, bow down to the King.
Bow down to the, bow down to the King.

The King left none living, none able to tell.
The King took their heads and he sent them to hell.
Their screams echoed loud in the place of their death.
Ripped open they died. With their final breath.
They hailed to the King, the King of Kings.

Bow down to the, bow down to the King.
Bow down to the, bow down to the King.
Bow down to the, bow down to the King.

Into the dirt, his will be done.
Now feel your fear, there can be only one.

Bow down, bow down, bow down to the ...
Bow down, bow down, bow down, bow down to the ...
Bow down, bow down to the...
Bow down to the, bow down to the King.
Bow down to the ...
Bow down, bow down, bow down.

The King is here, now feel your fear.
The King of Kings.

All hail, all hail the King.
On your knees, on your knees for the King.

The King of Kings, there is only one.



Aiseh...dh pukul 2 lebey dh nie...mengantuk ahh plak...damn!esok Isnin..hari paling gua rasa malas dalam banyak2 hari dalam perjalan karier gua...hm...esok kalo line clear...gua rasa nk online ahh masa waktu opis...main sambil usyar2 line nie best sebenaqnya...mencabar...jgn kantoi sudah ahh...xpa...gua rasa bos gua x masuk opis esok...kepada Am,weii...aku teringin nk bergambaq dengan character hang weii...bleh aku posting2 dalam blog aku nie...bergambar dengan dewa game...hahahaha..bangga aku wehh!!kita buat ahh pose2 yang mantap sket..mana tau...kot2 pasnie gua retire...ada la kenangan bersama dewa Blader Cabal..har!har!har!


"Chiawwww"



Thursday, May 8, 2008

Untuk Tontonan Umum

SET BLUESTIN GUA

  • Armor - Bluestin fullset (Adept) full set
  • Mantel - Epoulet of Fighter+4
  • Weapon - Great Sword of Adept+2 (Skill Exp +6)
  • Lvl - Rahsia (takut nnt korang gelakkan gua..haha)









SET TITANIUM GUA

  • Armor - Titanium Fullset+5 (Lvl 1 Slotted)
  • Mantel - Epoulet of Fighter+5
  • Weapon - ShadowTitanium Great Sword+4 (Lvl 1 Slot)
  • Lvl - ??? (Rahsia..gua N0ob lg maa...)
















hahaha..korang musti x paham kn,apa la purpose gmbo-gambo nie ditempek dalam blog gua...hahaha...well,kalo korang x paham,gua x dapek la nk nolong...tapi, khasnya untuk orang-orang yang paham, especially Am (Hazrin Izham), teruskn usaha anda. Gua tunggu lu pakai Tita..nnt kita bley sama-sama lepak dalam Ruins of the Dead..hahahahaha....alamak,dh pukul 2 lebey arrr...esok nk keje plak..aduss....gua "selam" dulu...


------------ CHIAW ----------

Selamat Hari Ibu



4 hb 5 2008, Ahad lepas, korang ingt x hari tu ialah Hari Ibu? Aiseh, gua sendiri x ingt daaa~. Dan yg buat teruk lagi, gua x tau pun 4 hb 5 tu, ialah hari Ibu...aiseh...sori la mak...bukannya saya x ingt, tp mmg x tau pun tarikh keramat tu sbnarnya, tarikh Hari Ibu...hahahahaha...hm,kalo beffday mak gua,mmg gua ingt arr...tu x boleh miss punya...




Thnks to Elaine,sbb dia yang remind gua pasal Hari Ibu nie. To be honest, gua tau je Hari Ibu tu,cuma x tau jer bila tarikhnya...yang gua tau, tarikh gaji bulanan Efogen & tarikg buffday mak gua jer..hahahaha...Elaine ada bgtau, "jgn lupa wish ahad nnt,yek.." so...thanks to her again,gua berjaya jgak Wish kt mak gua..wohoooo.....terasa syahdu plak...rilek..rilek..Well,thnks a lot ,Elaine, yang merangkap HR tpt gua keja, merangkap partner smoking gua, merangkap partner speaking English gua n merangkap partner utk sembang-sembang pasal movie..haahaha...I really owe U! And as for my mum, anakmu nie tengah kering arr...xde sen nk beli hadiah..biasa la..hidup di perantauan..(cheewah,macam gua nie gi study kt oversea plak,padahal keja kt KL jer )..So, as a simple token from me, terimalah karikatur sy yg x seberapa nie..and I hope u like it,mum!



And again, Happy Mother's Day~ :)




Bye - bye Flamini

Mathieu Flamini


Well, gua kembali lagi untuk menyemakkan blog gua yg gua terlupa nk sentuh sejak 1 Mei hari tuh...hahahaha...cam biasa ahh..alasan gua,Bz arrr...hm,ntah arr....lately nie,gua asek dpt berita yang menyedihkan jaa...tu pasal xde semangat nk posting-memposting nie...pagi smlm gua trbaca dalam paper 'Kosmo' pasal Flamini dh setel & kompom akan blah ke AC Milan.Hm,pelik jgak...sbb dalam Official website xde pun citer pasal Flamini dh lengkapkan transfer dia ke Milan nie,so...gua buat x reti jer arrr...stenderd la..paper M'sia..tup!tup!..pagi tadi, gua bukak Arsenal.com,dh kuar artikel pasal perpindahan Flamini ke Milan dh success...aiseh!sodih gua baca artikel nie...dem!jadi jgak dia nk blah..ingtkn dia nk stay lagi...rugi ahh,mamat nie Wenger still bleh develop lg nie..cuma dia jer nk sabar nk dpt spotlight...




Well, mamat nie akan blah ke Milan sebagai 'free transfer'. Aiseh...rugi lagi,x masuk ahh duit jual player dalam akaun Arsenal nie..nasib,nasib...nk tensen lebih2 pun tarak guna jgak la...sbb dia nie pun antara player yang banyak berjasa dalam skuad Gunners.hm...ada la kot sebab dia nk blah ke Milan tu,mana kita nk tau,kn?hahah...(ayat nk sedapkn hati).hm...apa nk ckp pasal mamat nie,ek...Flamini nie,mula join Arsenal tahun 2004,masa tu dia tgh main dengan Kelab Marseille. Skang dh 2008,means that dh almost 4 tahun la dia dalam skuad kita...mula-mula,gua x berapa minat sgt dgn cara dia main,sbb posisi asal dia masa Wenger beli, ialah DMF.Time tu,dia mmg x dpt nk menyerlah, sbb time tu still ada Gilberto Silva dgn Vieira lagi..tapi,part paling best ialah bila Ashley Cole blah dari Arsenal secara x berapa nk terhormat,lepas ada kontroversi dia dgn Wenger dan Henry.Time tu,Arsenal mmg tgh desperate nk cari Left-Back, n Flamini ialah last choice yang Wenger ada. So,dari situ,start arr mamat nie,dikenali masa dia main Left-Back. Dari game premier,smpi la membawakkan ke final Champs League. Dia nie,x la berapa bagus sgt pun main Left-Back, tapi cara dia tunjuk kesungguhan dia nk defend, cara dia commanding the defenders during the game mmg dasat sial...




Erm,lepas tu...Clichy develop as a Left-Back dengan cepat sekali, n Wenger convert balik Flamini main posisi asal dia sebagai DMF. Time tu plak,dia tengah mencanak2 naik, smpikn Gilberto pulok xde peluang nk main utk first eleven. Haha, yang buat gua x bley lupa, Gilberto nie smpi Juve pun teringin nk offer dia,sbb memandangkn dia x dpt main as a 1st team player masa Flamini tgh top-form. Season nie,Flamini main mmg best gila,and 1st time aku rasa betul2 secured dkt area Midfield,sejak Wenger letak Flamini. Gua dh rasa dia dh boleh jadi pengganti Pat.Vieira dh...tp,last2...dia nk blah plak.Hm..nk buat cemana, terima jer la...anyway,lepas apa yg dia dh contributed kt Arsenal,gua rasa x adil la bagi fan-fan Arsenal utk curse Flamini lepas dia decided tanak sambung kontrak and nk blah ke Milan. So,as a true supporter, gua mewakili Kelab Gooners M'sia wish u all da best kt Milan ..jangan kt Milan nnt, lu jadi pemanas kerusi simpanan (benchwarmers), dh la...mmg gua gelakkan lu smpi mampos arr nnt...hahahaha



[Thank You Mathieu Flamini]

Wednesday, April 30, 2008

Nice Spear,Kid !!!


Francesc Fabregas Soler






Francesc Fabregas Soler a.k.a Cesc Fabregas a.k.a.Fabregas a.k.a Cesc telah dipilih sebagai Pemain Muda Terbaik PFA (Professional Footballer's Association) sesi 2008 dalam satu majlis yang diadakan di London's Grosvenor House Hotel on Sunday night..pergh! tepuk!tepuk!tepuk!.

See, I always knew that this kid got potential utk anugerah yang berprestij mcm ni...respek arr gua kt budak nie...baru jer 20 tahun pun..tapi,dia punya standard, dh macam player ternama siuttt...kalo tgk dari cara dia main pun,gua rasa korang pun pikir sama mcm gua pikir..dia mmg deserved dapat award player muda terbaik,sbb dia mmg form dalam setiap Arsenal punya game.And gua must admit, Adebayor xkan bleh score 30 bijik (24 bijik gol dlm league) tanpa budak nie...Arsenal xkan bleh smpi standard mcm skang sejak Henry blah...tanpa budak nie...and Arsenal akan ada masalah besar,kalo xde budak nie...

Antara sebab-sebab yang menyokong kenyataan gua kt atas tu adalah:
  1. Cool+calm midfielder..cara dia hold ball mmg class...tenang..x gopoh gapah..
  2. Cara dia curik bola dari opponent,mmg hebat..even tekel dia kadang2 nmpk keras,tapi still no card yang dilayangkan reff..which is for me...a brilliant tackle..hahahha
  3. Cara dia inflict damage/cara dia avoid injury mmg world class punya level.Benda nie,gua rasa korang bleh detect dalam setiap game Arsenal.Everytime opponent nk tekel dia,dia pandai elak+timing...kalo korang perasan,dia nie mmg jarang injured..even bob sendiri, sebagai dia-hard fan Liverpool menyokong kenyataan gua nie...
  4. Bila dia executes some of his signature through-pass, mmg best..and from that, we all can see that the teamwork among players, especially antara midfielder dengan striker mmg perlu...time dia wat through ball jer..wether Adebayor,RvP or Clichy akan sambut..pergh...dasat...dasat...best ahh budak nie...
  5. As a magnificent playmaker, dia bleh sense his left and right wing dengan tepat..dia bleh respon bila Hleb or Eboue wat larian utk terima through pass...which will make the outcome of the game really2 outstanding. This kind of quality,honestly for me, dalam EPL hanya ada 2 orang jer...Fabregas and Steven Gerard of Liverpool.

Well,as my personal opinion,gua rasa dia mmg layak-selayak-layaknya terima Anugerah nie..and kalo dia stay dgn Arsenal+Wenger..gua rasa dia mmg bleh jadi midfielder yang gah dalam sejarah midfielders Arsenal.Cuma,yang x bestnya...bila dh dpt award camnie...banyak la langau-langau yang cuba2 nk beli dia nnt...Real Madrid mmg x pernah penat..asek menyibuk jer nk beli Fabregas..korang dh ada Gago,pakai jer arrr..pandai2 develop sendiri...jangan arr nk kacau player kelab lain..dem ahhh camnie....

Hahaha...bagi mmbr2 gua yang terbaca post nie,especially Aripp,Pion,Peem,Mabin dgn yang lain-lain..gua ada quote baeeekk punya utk koghang..dengar ya!!!hahahahahha............

  • Aripp,kalo korang ada Gerard,KAMI ADA FABREGAS!!
  • Mabin,kalo korang ada Ronaldo, KAMI ADA FABREGAS!!
  • Peem,kalo korang ada Solomon Kalou, KAMI ADA FABREGAS!!
(hahaha...sori geng2...gua gurau2 jer...jangan arr ban gua plak pasnie..hahahaha)



Pose "baeek punya" dari seorang Fabregas..hahaha



Cesc's clinical strike!



The stinging sensation..



True potential of a Wonderkid


p/s:Amar..weii..mana hang weii...bila kita nk buat Street Talk Arsenal lagi,sambil lepak-lepak pekena Teh Madras kt Mamak Taj Mahal,Ayer Keroh?

Bersama Abang Ucin dalam rancangan..."Hari Ini Bersama Arsenal"



Yeah...gua datang lagi bersama review-review menarik tentang game-game Arsenal..hahaha...one thing to remember,review2 gua nie untuk fan-fan Gunners saja...fan2 yang lain jgn nk menyibuk..dengki arr tuh!...wahahahaha....eh..hilang focus plak...sori-sori..
well, tanggal 28 April merupakan hari yang dasat dan seronok bagi Arsene Wenger dan all the fan bcoz Arsenal berjaya membelesah skuad belasahan EPL musim ini,Derby dengan total 2-6..wohooooo!!....pheeeeeewit...pheewit.....pheewit!

Erm...xde apa yg gua nk review pasal game nie sbnarnya..sbb terang-terang gua yakin Arsenal bleh menang...tapi,gua x bajet la sebanyak nie..hahahahaha...wah!senyum kambing gua nie dari semalam x hilang2 lagi nie...seronot sungguh!...to be honest, gua x tgk live arr game nie...sbb hari Isnin siutt..agak2 arr nk berjaga tgk bola..kalo hari minggu bleh arr jgak gua tibai berjaga smpi subuh....so,pagi selasa tu, celik jer mata,gua terus bukak Soccernet tgk result,dan as expected..result yang terbaeeekk telah terpampang dalam front page Soccernet ketika tu...pergh...dia punya feel gua ckp lu,mmg xleh tergambar dh..punya la seronot...gua tau,Mabin mesti dengki punya nie kalo gua seronok..ye lah...Fan Man Utd mana bleh tgk fan Gunners lebih sket...mesti ada jer dia nk kasik gua panas...rilek arr Bin...korang dh selalu menang..kasik arr gua feeling lebih2 plak..hahahaha...

So, sbb x dpt tgk live, dpt tgk delayed pun jadi la...well,as expected, game tu mmg dh jadi game Arsenal...sebab ball-control mostly 70% Arsenal yang hold...well,kalo dh 70% kongker bola...mmg goals dh bleh agak la mmg banyak..Erm..Wenger buat banyak rombakan jgak la time nk decide player2 tu...ntah arrr...gua pun x pasti,gua rasa dia nk kasik player2 muda main kot...
ye la..Denilson pun dia turunkn..Fabianski..Djorou pun ada..the official squad list tu antaranya adalah :

  1. Lukasz Fabianski
  2. Gallas
  3. Toure
  4. Clichy
  5. Eboue
  6. Alex Song Bilong
  7. Fabregas (the best!)
  8. Denilson
  9. Walcott
  10. Bendtner
  11. Van Persie (RvP)
Bendtner menjadi pembuka tirai game lepas dia berjaya score bola flick menewaskan Roy Carrol..pergh..dasat arr...best ahh dia nie...dulu gua ingt dia nie Wenger beli untuk header jer...tapi, x sangka plak kaki dia pun menjadi..hahahhaa...then,pastu Persie plak score..mmg cantik ahh gol dia...Carrol x dive pun nk tepis bola tu..just tgk jer...hahahahhaa...sepatutnya,1st saja, Arsenal boleh boh 4 bijik...tapi,tu la...smpi jer kt Walcott..sangkut...sangkut...

Start jer second half, Persie terpaksa Wenger keluarkan sebab dikuathiri ada thigh problem...yer arr...kalo gua jadik Wenger pun,gua keluarkan jugak RvP nie...dia nie dh la spesis "kalo-nk-injured-kena-injured-lama-lama" punya spesis...x sanggup nk amik risiko tu...cukupla dulu punya game dia dh banyak terlepas....then!wohooo!...Arsenal's top-form SledgeHammer..Emmanuel Adebayor masuk...hahahha...Skuad The Gunners betul-betul memanfaatkan kehadiran Adebayor as this Togo Warrior berjaya score 3 bijik...so,malam tu...dia jadi Hatrik-Hero la...OK la...One thing yg buat gua makin puji mamat nie..sbb skang, ball-control dia dh makin bagus...means that dia bleh dh hold bola,bleh gelecek..xde ahh macam dulu...gentel2 sket...terlepas...hahaha..bagus..bagus...

Apa yang gua baca dalam Arsenal Official website, Wenger ckp dia x expect pun Adebayor akan turns up macam nie...total goal 30 bijik...sebab Wenger bajet,season nie..Adebayor score 15 bijik jaa...alih2..Walla!!!....

"I didn’t think Adebayor would reach 30 goals this season," said Arsène Wenger after the game. "I thought he would get 15." -Arsene Wenger

Eh,melalut plak...then,Walcott came up dengan satu gol lagi...satu gol sebelum gol hatrik Adebayor berjaya disumbatkn...haaaaaaaih...kalo la setiap game result macam nie kan sedap...x arr gua tensen macam dulu...memanjang makan seri jer....

Well, as expected (again..*sighs*), Arsenal bolos 2 bijik jgak..ceh!ada jugak bolos tu..heran sungguh..x setel2 lagi ker masalah main line-defend nie....nmpk sgt Alex Song nie perlu di"train" lagi..well,dia nie dh bagus,...tekel dia menarik+keras...tapi tu arr...time kena though pass jer..terkulat2 arr nk hambat balik...problem dia nie sama jer dengan problem Senderos...keeper pun,budak baru lagi..Fabianski...baru 23 tahun, rilek arr...as long as dia stay dengan Arsenal, tau la cemana Wenger nk mendidik dia nnt....

Haaaaaaaaih....skang nie...Arsenal totally dh kutip 77 point dari 36 game liga...current no.3, 4 mata dibelakang Man Utd & Chelsea..ok la tu...gua sendiri rasa,league xleh tibai arr season nie..takat dpt no 2 or 3 jadik la....OK arr tu...awal lg..budak2 Arsenal pun tgh nk develop lg...So, fan-fan Arsenal..harap bersabar+setia bersama Gunners...and as a reminder, jgn meragui segala keputusan yang Wenger buat,sbb hanya dia saja tahu macamana perjalanan long-term the Gunners...hehehhe...

"GOD BLESS WENGER'S REGIME"



Gol Bendtner yang canggih-manggih



the very best of RvP



Clubbin' aint easssy...African's Ritual Dance by Adebayor+Eboue



Senyuman seorang Hatrik Hero


"But, I feel there is more in his locker than what he is doing at the moment. You cannot ask a striker to score 50 goals but if he repeats this amount every year, that is a mark of class." - Arsene Wenger's comments on Adebayor's recent performance

I'm Back !!!!



HOLLA!!..IF YA HEAR ME~...cheewah...it's been a while since February (kalo x salah gua la)...
gua x menyemak posting dalam blog gua nie...pergh...dh dekat 2 bulan dh blog kesayangan gua nie gua tinggalkan dia dalam keadaan yang tidak ber"edit" dan tidak ber"post"..hahaha...kalo la blog gua nie kucing belaan,dh lama dia mampos dh...

Well,lately nie gua bz arr...banyak keje-keje gua yang bertimbun x dapek nk dihabiskan dalam masa yang singkat..so,kena la berkorban sket..selama dua bulan nie, gua x rasa tergerak hati langsung nk posting2 dalam menda alah nie...malas arrr...yeah!I must admit, sejak Arsenal diambang kejatuhan nie...gua rasa berat sangat tangan gua nk menaip2 review game drg...ekceli,bukan la jatuh sgt pun...cuma lately nie, the squad banyak game yg seri..kadang2 game yang bleh bajet menang pun seri....seri jer memanjang...pastu Champs League plak x lepas...kandoss dgn Liverpool arr plak..lagi arr gua panas camnieh...well..itu yang membuatkn gua malas nk memposting2 nie..hahahahhaa...cam sial jer ayat...

Well,i'm back..and I'm all fired up to post all scenarios yang berlaku di sekeliling gua..Mabin arr nie buat gua tergerak hati nk mengupdatekn blog nie..asal jmpa dia jer...soklan yg sama dia dok tnya.."wei zaril..blog hang nie,xdak post baru ka?bla...bla..bla..."adeh...sekali sekala bleh arr gua kasik alasan,tapi kalo dh namblas kali,pergh...panas jgak telinga nie..yela..yela...nie gua tgh post ahh nie....

Semasa ketiadaan gua..(hahaha...ketiadaan la plak..mcm la aku pi outstation kt hulu mana ntah,smpi xleh nak online..padahal 24/7 gua online jerrr), banyak benda yang menarik dan x berapa nk menarik, berlaku.Antara yang gua bleh "ke-chap" (catch-up) sedikit sebanyak adalah...
  1. Nabil dh jadi Juara Raja Lawak Musim Ke-2.
  2. Arsenal berjaya beat AC MILAN at their own turf.hebat tuh! Arsenal is now, the first English club yang berjaya kalahkan Milan kt San Siro..pergh...catat sejarah tu...2-0 beb! menangis Gattuso..hahahahahha....
  3. Opis tmpt gua keja dh tambah lagi 2 orang awek baru (staff baru..hahaha...gatal sungguh.i'm drooling all over my keyboard...)
  4. Beto,Bob,Abe dgn Ayie skang dh bukak kompeni sendiri...waaaa...best arr lu orang...caya la...tabik spring gua kt lu orang...bagus bagus..kasik ramai sket orang melayu dalam bab2 bisnes nie...
  5. Pargek dh bertunang dgn awek dia...pergh...dh jadi tunang orang arr lu skang,bro!
  6. Arsenal kalah dgn Liverpool (Agg:5-3) di guarter-final Champions League 2008..cess!^%#(&^%(@..hancur lebur harapan gua nk tgk Arsenal pegang title "King of Europe"..isk..isk..isk...xpe..lain taun ada lagi..
  7. Fabregas akan ada Show sendiri..The Cesc Fabregas Show..fullamakatak!dasat tuh!..
Dan ada lagi la benda-benda yang dh berlaku,yg x dpt gua list kt sini...gila dowh kalo nk list semua..mau makan 2-3 space jugak la...penat ahh camnie..xpo..xpo...lain tahun gua list detail2 munyerrr....well, gua dh bersemangat nk menghidupkan kembali blog mangkuk gua nie..so,Mabin..Pion..Peem...dan yg lain2 yang penah baca blog gua nie...korang bleh arr post komen2 yang x berapa nk membina sgt pas baca pos-pos gua nnt..(tu pun kalo korang nk post feedback la..)

Adehh...lapo arr plak...rasa macam nk melantak jer malam nie...tapi,gua kena disiplin...gua nk buktikan diet gua nie bukanlah jus pieces of crap!!..eh!apsal gua melalut plak nie...bab2 diet nie..lain taun gua cerita! k la...gua chiawwww dulu....

WALLAWEHHH~.........................................................................................

p/s: Gambo tengkorak terbakar nie,xde kena-mengena dengan post nie sbnarnya...saja gua letak dalam post nie...nmpk cantek arrr...hahah

Wednesday, February 27, 2008

Lawak Ntahapahapa Of The Day!


Di sebuah sekolah rendah Kg Melaka seorang guru sedang mengajar mata pelajaran matematik. Tiap kali dia mengajar, dia tengok salah seorang anak murid dia asyik meludah dekat tapak tangan kemudian Gosok dekat kepala. Hari-hari guru ni perhatikan tabiat anak muridnya itu, satu hari dia tanya.

Guru: Atan! datang depan sini.

Atan: saya datang cikgu.

Guru: tiap kali saya mengajar, saya lihat awak ludah tapak tangan kemudian sapu dekat kepala awak, mengapa awak buat macam tu?

Atan: saya tak faham matematik cikgu !! saya buat macam ni supaya apa yang cikgu ajar senang masuk dalam otak saya.

Guru: siapa yang ajar Atan macam tu?

Atan: emak saya, cikgu.

Guru: apa yang emak cakap?

Atan: cikgu, bila malam saya tidor dengan ayah dan emak saya, lampu semua tutup, saya dengar emak saya cakap dengan Ayah saya...... "KALAU SUSAH-SUSAH NAK MASUK, SAPU AJER AIR LUDAH TANG KEPALA TU...BARULAH SENANG MASUK!!!"

Guru: ????????????


Sunday, February 24, 2008

"Poh Paleh Weh" yang x Best!


PakTam

Raja Lawak nie,season lepas gua x la mengikuti sangat,tu pun 3 episod last jer gua tgk..tup!tup!Yus Menang..Second Place,Johan..Third Place,Zizan..tapi,season nie,gua layan beb!dari minggu 1 smpi la minggu ke-7 gua tgk..x miss..cheewah...(ada la miss minggu ke-4,tu pun sebab gua balik kampung..kt kampung xdak Astro..nak menipu pun agak-agak arr..hahaha)
Raja Lawak 2008 nie,gua secara peribadinya bajet,Nabil dgn kumpulan Cham mmg bleh pi Final..sapa menang,naib johan..gua x tau la..tapi,drg nie..mmg boleh pegi jauh dalam arena stand-up comedy nie..dh banyak group2 dan single performer dh kena elaminate disebabkan oleh undian penonton..Husin,Deven(mmg patut pun!),Azil(mmg patut jugak!)Awas,(Aiseh!drg mmg x patut keluar) dan yang paling latest Ketampi (Feberet gua,tapi..keluar jugak)

Buang punya buang,skang dh minggu ke-7..performer2 yang tinggal hanya 5 jer..Nabil,Cham,XN3,Shah dgn PakTam..gua paling x berapa gemar dengan PakTam nie..hari-hari gua harap dia keluar..bukan sebab apa,lawak dia x best langsung...dh la buat lawak orang x berapa nk paham..pastu,dia mengagung-agungkan sangat perut dia..sket2..perut macam saya.,perut macam saya.aiseh!ko x segan ker PakTam?..rilek arr..Angah season 1 dulu pun,badan besar jgak,tapi boleh jer dia buat lawak..x payah nk kait-kait dengan bentuk badan+perut dia pun,....persembahan,teruk la jugak dia nie..semput memanjang...pastu,buat lawak deret nk menjerit-jerit...mana x mengah..orang yg tgk dia buat buat lawak pun naik kesian..masing-masing mintak doa,cepatla dia habis..sbb kesian tgk dia dok termengah-mengah atas pentas..antara lawak-lawak PakTam yang gua rasa x menarik perhatian gua,seterusnya menyokong instinct gua utk dia out dari Raja Lawak 2008 adalah:(cheewah!siap list tuh..hahaha)

  1. Minggu Pertama:tajuk isu semasa..dia cerita pasal beruang dengan Manusia boleh berkawan..hidup bermuafakat..perpaduan..aiseh!x best langsung..smpi dia perlu tambahkan elemen kentut utk nk membestkn cerita dia..sungguh-sungguh nie!cerita pasal kentut..aiseh!masa gua tgk tuh..gua dh tepuk dahi dh..memalukan jer..
  2. Minggu Kedua:tajuk kenangan..dia cerita pasal kenangan dia sembelih lembu..OK la..sebab keje dia pun mmg penjual daging..gua xleh nk komen lebih2 la...layan jer arrr..tapi,kesian gua tgk dia perform..semput+penat+termengah-mengah...lawak dh la x best sgt..siap lupa dialog lagi..aiseh!spoilt!
  3. Minggu Ketiga:tajuk superhero tempatan..dia jadi superhero nama "Rodhong!"..ntah hapakebenda ntah nama superhero nie..jalan cerita dia best.,.tapi,tuh arr..ada part dia ckp bahasa Sarawak..sapa nk paham!semua orang hanya mampu terkebil2 jer arr..masa dia ckp bahasa tu, kesian gila..nmpk sgt dia macam syok sendiri..overall,jalan cerita superhero dia x menarik pun,siap Harun Salim Bachik kasik idea lagi masa komen,untuk melawakkan jalan cerita dia tu..malu wooo0o0o...
  4. Minggu Keempat:tajuk muzikal komedi..dia nyanyi lagu hapakebenda ntah..semput jgak!still nmpk syok sendiri..time dia nak nyanyi..dia main masuk jer..x ikut muzik pun..suka hati dia jer nk masuk time bila..masa tu,kamera dh focus kt Sham kamikaze dh..Shah Kamikaze dh geleng kepala..mamat tu plak kena berusaha nk cepatkan muzik supaya dia bleh ikut PakTam..nyanyi..peh!malas nk komen ahhh...korang bukak YouTube,tgk ahh sendiri..
  5. Minggu Kelima:tajuk tiru gaya artis..PakTam tiru sapa ntah!Pak Uda a.k.a Zami Ismail..hampeh!x jadi Pak Uda pun..bak kata Fauziah Nawi:"Memula tu mmg kami nampak Pak Uda..tapi,last-last semput,jadi la PakTam.."hahahahaha...tapi,mmg x best arrr...
  6. Minggu Keenam:tajuk typical Malaysian..dia buat lawak pasal tabiat orang Malaysia yang suka Supper...OK arr minggu nie...gua rasa terhibur la jugak...sebab cerita dia logik dan ada betulnya dengan masyarakat Malaysia...OK arr...minggu nie gua mmg puji dia..(sekali jer arr gua puji..nk lebih-lebih,tarak arr)
  7. Minggu Ketujuh:tajuk Bebas...a.k.a minggu lepas..dia buat cerita pasal hapakebenda ntah..sepanjang jalan kenangan sumtin' like dat la...mmg x best langsung..apa yang jalan kenangannya,ntah la...dgn baju American Football dia,dengan seluar ntah hapakebenda..x nampak rappers langsung..1-2 minit pertama,dia dok Yo!Yo!PakTam!PakTam!..last2 nk masuk time cerita tuh!..dh start mengah-mengah dia..mmg spoilt la lepas tu...hahahaha...
Masa minggu ketujuh..hari2 jugak la gua check undian terkini..apa yang buat gua teruja nk tgk minggu ke-7 tu,.2 hari sblm Live,gua check,PakTam last..hahaha...caya arrr..kompem dia tersingkir..tapi,last-last malam tu masa time nk penyingkiran,Astro buat kejutan arr plak...xde yang tersingkir...argh!!!...tensen...apa kena nie?gua dengan budak2 opis gua dh hangin gila dh..masing2 dok msg2 tensen sebab PakTam terselamat..adui!aiseh!arrrr...!migrain gua...xpa..xpa...minggu depan kompem dua penyingkiran...dan salah satunya,.insyaAllah PakTam..hahaha...jahat sungguh gua..bukan apa,secara personal,gua rasa dia x berkelayakan la nk mewarnai arena komedi Malaysia..cuba korang bayangkan,kalo PakTam jadik pengacara LawaKing season 2,mesti rating rancangan tu jatuh pnya la..ya la,sapa nk tengok?dh tak lawak,kn?



Cham


Nabil

Cham dengan Nabil,mmg ada harapan besar arr nk jadi superstar,sbb lawak derang best..lawak derang kena dengan peredaran zaman..mantap!masyuk..mmg orang tergelak pnya la...tambah plak Along Cham yang mmg dh ada platform kareer dia dalam Gitu-Gitu Apek,mmg boleh pegi jauh arr mamat nie..ada back-up Apek tuh!hebat...Nabil,pergh...dengan bakat dan idea-idea yang dia ada..silap2 nanti,dia boleh buat rancangan komedi sendiri..serius beb!dia pnya idea spontan,mmg lawak x hengat..muda-muda lagi dh berbakat buat Stand-Up Comedy nie..dh bleh berdiri setaraf dengan Stand-Up Comedian barat dh nie..macam Chris Rock,Dave Chapelle,Chriss Kattan,Jimmy Fallon,Will Ferrel dan lelain...dasat..dasat...teruskan Nabil dan Cham!gua sentiasa sokong lu orang...

p/s:Peem..apa lagi?komen arr...hahahaha

Before The Devil Knows You're Dead


Tiket Premier Screening

Kali nie,gua nk review pasal satu movie yang guan rasa paling hampeh yang pernah gua tengok
abad ini:

Before The Devil Knows You're Dead

Sekali korang tgk tajuk dia..mmg gempak gila!kombinasi penggunaan perkataan "Devil+Dead" tu buatkan korang terbayang satu movie yang ganas+ada pemujaan setan, ala2 macam Covenant gitu!..tapi,tu ahh..korang jgn tertipu..cerita dia mmg hampeh!tajuk dia tuh,sekadar mengaburi mata penonton jaa~..

Pelakon,boleh kata biasa-biasa jer..cuma Ethan Hawke dan Marisa Tomei jer yang buatkan aku eager nk layan citer nie..pelakon2 lain macam Philip Seymour Hoffman,Albert Finney tu..korang bleh abaikan jer arrr...

Cerita dia,pasai Ethan Hawke dgn abang dia Philips Seymour nie,yang buat plan nk merompak kedai emas bapak derang sendiri sebab dua-dua tengah sengkek tak berduit..Marisa Tomei nie plak sebnarnya wife Philips..sebab dia la Philips jadik serabut,nak itu la..nk ini la..smpi ajak Philips tinggalkan States,sebab nk hidup dekat Brazil..(ntah hapa yg ada kt Brazil tu ntah!)dalam masa yg sama,Marisa nie dok buat hubungan dengan Ethan Hawke nie,tanpa pengetahuan Philips..kira kalo dalam bahasa kampung, dok kongkek di belakang suami la..so,team adik beradik nie,nk rompak kedai emas parent drg bukak sebab apa,sebab mak drg dh tua,dh x keja jaga kedai emas tu dh..so,ganti plak dengan Dorothy (Dorothy ker..kalo x silap gua la..) Dorothy nie muda sikit jer dari mak drg..agak2 nyanyuk la..so,drg bajet..rompak kedai tu..parents drg akan dpt pampasan Insuran..so,drg hepi,rahsia x terbongkar..parents drg dpt claim Insuran..

Nak dijadikan cerita,masa nk rompak tu..silap bajet!rupanya2 Dorothy x datang keja sbb kena jadi babysitter..so,mak drg la yg jaga kedai..sekali nk rompak,mak drg dh mula agressif,start shooting dlm kedai..dalam kejadian shooting tu,mak drg kena tembak..apa lagi,rasa bersalah la adik beradik nie..bapak drg dh sumpah nk cari pembunuh tu smpi lubang cacing..sekali korang baca review nie,nmpk jalan cerita agak gempak la..tapi,apa yg buatkan cerita nie hampeh..dia jenis "flashback" punya storyline..memula cerita pasal rompak tu..pastu,3 hari sebelum rompakan..pastu 4 hari sebelum rompakan...jenis berkait2 la...mmg penonton2 pening tgk cerita nie...gua yang tgk citer nie,terlelap jgak la dalam 10 minit...boring nk mampus..gua ada jugak pusing2 belakang tgk gaya orang2 yang senasib dgn gua...hahahaha..ramai gila tido..serius ramai...banyak jugak scene2 dipotong,scene Marisa Tomei ehem2 pun potong..hahaha..(aiii...tayangan Premier pun kena potong ker..hahaha)tapi,scene Marisa Tomei pakai lingeri+braless x potong pulak?heran gua...sebab banyak potong nie la buatkan jalan cerita dia berceramuk!..

Hm,sebnarnya...gua just nk selamat duit tiket RM12 ringgit korang jer..gua nasihatkan korang jangan arr tgk citer nie..rugi duit jer..baik korang simpan duit tu utk tgk Jumper nanti..laaaagi berbaloi...gua pun,ekceli dpt tiket free...Hafiz Salleh menang 2 tiket utk Tayangan Premier lepas dia calling2 Mix.FM..hahahaha...dh tiket free,gua layan jer arrr..untung2,gua bleh buat kebajikan kt korang...hahaha,nie gua tengah buat kebajikan kt korang arr nie..selamatkan duit korang...korang x rasa ker?

Murni sungguh niat gua nie..ish..ish..ish..anak sapa la nie?haha

Gunner's European Dream


The Gunners masa tgh training


Skuad Milan time training kt Emirates

Orale!

Agak2 seminggu jugak la gua x post dalam nie..seingat gua..sejak lepas game dgn Milan hari tuh...gua mmg agak2 malas la nk post...Well, just as I thought,Arsenal seri dengan Milan 0-0..kt Emirates plak tuh!..seb baik gua x tgk game tu..kalo tidak,buat penat jer stay 3 pagi..apapun,based on this result,gua rasa peluang Arsenal still ada+tipis,tapi,still kena 'all-out' la kt San Siro nanti...malang pun ada jugak Arsenal season nie..selalu xde luck..ntah arrr...nak menang kt San Siro?well,gua yang hard-core fan pun x yakin boleh menang...harap2 ada la miracle akan muncul nnt..

Game dengan Milan tu(gua tgk Delay Game jer..x tgk Live)...agak2 bahaya jugak la bagi Gunners..banyak gila attack2 bahaya dari Milan..time Gunners attack,payah plak nk lepas Maldini..berapa kali Hleb kena cantas dgn Maldini time nk cross..pergh!mmg legend arr Maldini nie...cara dia main,pace+agility..x mencerminkan yang dia tu dh tua langsung!Arsenal ada satu jer peluang nk gol,..Adebayor..tapi,slack kene tiang la plak...adehhh!

1st eleven Arsenal mmg Wenger susun dh cantek dh...
  1. Lehmann
  2. Toure
  3. Gallas
  4. Sagna
  5. Clichy
  6. Hleb
  7. Eboue
  8. Fabregas
  9. Flamini
  10. Adebayor
  11. Eduardo
tapi,tuh arr...mmg bad luck sgt arrr...Toure main 7 minit jer..pastu keluar..injured!sial sungguh!...seb baik Senderos ganti..ntah arrr..ramai gila player injured..smpi Eboue dgn Toure trpaksa jugak main..tengah penat tuh!..see,bila player lack match fit,mmg senang injured la pastu...dan Toure dh membuktikan kenyataan gua diatas tadi...Milan punya 1st eleven pun bukan calang2 jugak arr...

  1. Kalac (mana punya keeper daa~)
  2. Nesta
  3. Maldini
  4. Kaladze (tua..tapi hebat gila...respek..respek)
  5. Oddo (tua nk mampus..x reti2 nk retire ka?)
  6. Gattuso
  7. Pirlo
  8. Seedorf
  9. Kaka
  10. Pato
  11. Ambrosini
Seri nie,bagi gua bukan la satu result yang memalukan..sepatutnya fan-fan Arsenal harus bangga la..Senderos banyak kali cantas seedorf pnya movement..ada satu part yang dia block Kaka pyer shot tuh!..peh...dasat gila...terharu gua tgk cara dia main..mmg all-out+berhempas pulas...patut arr last skalu dpt Man of The Match..gua bajet..Arsenal kena 2-0 time kt Emirates..tapi,seri 0-0,kira orait arr tuh!nanti kt San Siro,lain punya cerita la....!


Clichy cuba nk melepasi Gattuso


Liverpool menang dengan Inter 2-0..Kuyt sebijik,Gerard sebijik..kalo gol Gerard nie,korang mmg dh boleh agak dh la cemana gol dia..Man U seri dengan Lyon 1-1..aiseh!last minit plak,Tevez bleh score!adeh!!...deret mamat nie jadi Last Minute Hero..bonci den!yang boleh buat Man U berlagak,drg seri kt away...pasnie,mmg drg ada advantage yg besau la time Lyon main dekat Old Trafford...adeh!masak arr Lyon pasnie..xpa Lyon,train Karim Benzema tu betul2..sure bleh pnya...main keji2 sket cam Ronaldo,buat2 jatuh dalam kotak penalti..mesti Lyon boleh punya..!har...har..har...har...(gelak setan!)

ok arr..kepala gua dh pening semacam jer nie..nmpk gaya Medula Oblogata dua dh kasik signal dh nie...gua selam dulu!..eh,sebelum gua blah,hayatilah kata-kata hikmat dari Wenger nie:

"I feel we played outstandingly well against Milan, a team who were in three Finals in the last five years. We didn't give them a chance, they did not create one goal chance." -Arsene Wenger-


CIAOOO!!

Monday, February 18, 2008

Adeh...Malas ahh...



"Aduh.........malas giler gua hari ni.Esok jek la gua buat"
"Hari ni gua buat banyak ni dah la. Sambung lain kali pulak".
"Susahnya benda ni...esok la gua setelkan...."

dan macam-macam lagi lah ayat-ayat yang sekufu dengannya. Sikap bertangguh ni ada dalam diri hampir setiap orang. Cuma orang yang terer merancang masa jek dapat hindarkan diri dari penyakit ni.

Bertangguh ni amat bahaya sebenarnya (cheewah..macam popesser tuh!). Lepas sehari, sehari lagi..."ahh!rilek ahh...esok masih ada..."sesuatu perkara yang kita nak buat tu ditangguhkan, kemudian dalam sedar tak sedar, dah terlalu lama benda tu ditangguhkan.
Kalau setakat tangguh saja takpe lagi. Kalau sampai terus tak buat macam mana?

Ambil satu contoh, solat isyak. Orang kita biasanya makan dalam pukul 8.30 ~ 9.00 malam. Lepas makan, perut kenyang pulak. Lepas tu,bukak TV plak..sekali citer best daa~.

"aa...layan tv jap la..lepas ni la semayang isyak.lagipun isya' panjang...kul 5 pagi leh semayang isya' lagi....hahaha"


Dah asyik tengok TV, last-last, mengantuk.mood time tu mmg dh nk "selam" jer arrr...


"huarghhh..mengantuk la pulokk..tidur kejap ahh..xpa,gua set alarm henset..kang bleh bangun kul 3..bleh buat semayang Hajat terus..(peh..ayat!haha..)"


Tangguh lagik tuh!.. Kalau boleh bangun,kira orait la...Nie kalau terlajak plak,bangun-bangun dah subuh, cemana?Isya' kemana...semayang Hajat kemana...hahaha...hampeh..poyorono jer!
Korang musti ada pengalaman cenggini,kn??

Itu part solat. Kalau part kerja pon, gua rasa sama jerr. Kalo Bos gua kasi kerja yang gua rasa mmg kacang giler and gua yakin gua bleh buat,

"Ala, kejap lagi la buat...nampak cam senang jer..kang kalo setel awal-awal..susah pulak gua nk cover line buat-buat sibuk nanti..."


lepas tu, dapat task lain..dapat assignment kerja..dapat lagi..hah!..baru la gua nk menggelabah..kalau kerja yang awal-awal tadi tak setel, camno nak buat task baru?

Banyak lagi contoh-contoh yang boleh korang discover sendirik!Bertangguh nie,mmg xdak pekdah langsung...buang karan lagik ada la...Kalau boleh diselesaikan sesuatu perkara tu, cepat-cepatlah selesaikan. Nanti boleh buat benda lain pulak.Marilah kita sama-sama muhasabah diri..apapun,"korang pikir la sendiri" (Nabil : Raja Lawak 2008)


"Tak pe la...esok-esok la gua berubah"..

Aku dah agak dah...



Ceh!mimpi buruk gua dh jadik kenyataan jgakk..keputusannya : skuad Gunners telah dibelasah oleh skuad Syaitan 4-0. cess!agak2 tensen jgak arr gua tgk result nie.. gua mmg dh bajet Arsenal akan kalah..tapi,xde la seteruk nie...damn!damn!sakit jiwa gua cenggini..

Ekceli,tengahari sblm game,Mabin (bukan nama sebenar) ada ajak gua tgk game nie kat Kayu Nasik Kandar,Danau Kota..tapi,instinct gua kuat mengatakan bahawa game nie mmg buang karan, sebab Arsenal mmg xde chance lgsg nk menang..gua ckp nie bukan as a fact yang Arsenal takut dengan Man Utd,tapi "bad luck" Arsenal sebab banyak star2 yang injured.So,gua tolak arr invitation PakBin nk tgk kt Danau tuh!

Ptg sblm game,gua,pakbin+adik dia dgn mat pion kuar tgk wayang citer "Dunia Baru" the movie..cheewah!enjoy arr konon.kira mcm enjoy nk sedapkan hati sebelum jiwa merana lepas game..habih tgk wayang,masa drg hntr gua balik,mabin ada buat ayat-ayat perli plk kt gua..gua ingt lagi ayat dia.."OK arr zaril..malam nie,4-0,ok?"cess...agak2 yakin Man Utd nie..gua xleh nk buat apa la..terpaksa la gua releasekn satu senyum yang gua sendiri rasa x ikhlas gila...hahahahaha....
jam baru pukul 9.30 malam,tapi gua dh rasa jiwa kacau dh nie...tetiba sorang mmbr gua, (miss *****) tipon gua ajak tgk wayang..cantek ahhh...ada chance nk enjoy!!mmg gua malas nk pikir panjang2 game FA nie..citer CJ7..show pukul 1 beb! sblm game,gua ada pesan kt Aripp yang baru menerima kekalahan lepas Liverpool bertemu dgn Barnsley 1-2.huhuh...agak2 tensen jgak arr mamat tu....gua pesan, papehal tolong updatekn game sbb gua tgh tgk wayang..tgh sedap layan CJ7,aripp plak hantar msg yang kurang menggembirakan...msgnya ada seperti gmbr dibawah..(kalo korang dpt baca la...)

msg yang menyedihkan dari aripp


pergh!(namblas kali)...baru 1st half dh 3-0 kena titik..siap eboue kena red card lagi tuh!aiseh...balik rumah,gua terus bukak Soccernet.com..sekali full time 4-0 daaa~...Rooney sebijik,Fletcher 2 bijik dgn Nani sebijik...aii,seronok korang!.sekali gua tgk skuad list Gunners yang main,Adebayor pun Wenger terpaksa turunkn..tu pun minit-71..pergh,mmg gua rasa Wenger mmg terpaksa buat camtu untuk mencantikkan keadaan...even terpaksa turunkn Adebayor yang x fully fit utk main.starting 1st eleven Arsenal pun gua tgk kurang meyakinkan..
Lehmann,Toure,Gallas,Armand Traore (main tmpt Clichy),Hoyte (main tmpt Sagna),Fabregas,Eboue,Hleb,Gilberto,Bendtner dgn Eduardo..aiseh..Toure dgn Eboue bagi gua,x patut diturunkan lagi...sbb drg tgh penat lepas African Nation Cup..Eboue nie,kalo dia emo+penat..mmg dia main cam sial...gua tgk cara dia terjah Evra pun mmg nmpk sgt dia tgh demoralized..(cheewah..omputih tu..hahahaha).Left Back+Right Back hancusss!!!..tmpt Hoyte (yang sepatutnya tempat Sagna) kena attack gila2 punya...Nani agak banyak kali arr ayam-ayamkn Hoyte..cess!kalo ada Sagna nie..mmg x lepas arr dia...fabregas main OK jgak la..kira nmpk dia berusaha nk fixed the game..passing dia banyak jugak yang nmpk nk menghasilkan gol..tapi,si mangkuk Eduardo plak banyak buat hal..adehh!..dia nie nk kena pair dengan Adebayor jgak..baru nk nmpk menjadi..Bendtner,dia nie xleh main full,at least kena masukkan dia lepas second half ker...x masuk terus ker...lebey kurang camtu arrr...

hm...apapun,result tetap result..and gua terima kekalahan nie sebagai azam bagi skuad Gunners untuk terus bangkit..gua rasa fan-fan Arsenal seantero dunia pun pikir sama macam gua pikir..so,hari nie gua mmg terpaksa pekakkan telinga dan bersabar jer la dengan celebration fan-fan Devils..gua rilek jer...(fan Arsenal mmg kena rilekk)..esok gi opis, x tau la apa nasib gua..hm...pasnie,bala baru akan menyusul...rabu nie..Champions League second round..jmpa AC Milan..(apala malang sgt nasib Arsenal season nie...*sigh*)..main kt Emirates dulu...harap skuad Gunners dapat cepat recover from this heavy defeat..ntah!kalo korang tnya gua..dgn Milan nie pun gua sebenarnya x yakin boleh menang...giler arrr..drg ada trio KaPaRo (Kaka,Pato,Ronaldo)
pastu Seedorf, which is very very accurate dengan long shot dia..Maldini+Nesta yang mmg kental bahagia defend..pergh! masak jugak Arsenal nak lepas dgn diorang dalam stage nie..jangan kena titik berkoyan-koyan dh arr....tolongla Wenger..buat la sesuatu...arrrr.....

hm...yang herannya,xde plak Mabin msg2 gua/kontek2 gua lepas Man Utd menang nie..biasa kalo lepas game2 cenggini,gua dh berkilo2 dikutuk dh nie...heran plak gua!..xkan berpura2 cool kot??weii Mabin,tolong la hantar msg2 berlagak hang weiii..apsal hang act pelik plak nie...????wargh...kah...kah...kah..kah..kah..kah....(gelak orang jiwa kacau)
Amar,camna nie bro?lu kata bleh menang...4-0 kena titik nie bro! jom ahh kita sambung Street Talk kita weii...bincang apa yang x kena pada game malam tu...bleh predict skali game dgn Milan rabu nie...hahahahahaha....

Clash of the Titans



Mak aiii....eh!lupa plak...semekom! pergh!..minggu nie merupakan antara minggu-minggu gerun gua..sebab minggu nie FA Cup round 5.Bleh plak Arsenal lawan Man Utd plak tuh!yang paling hampeh plak,kt Old Trafford..pergh!psycho...psycho....
Basically,bagi pendapat peribadi gua la...Arsenal gua rasa xleh menang arrr...ntah arr..kadang2, Wenger punya plan nie, kadang-kadang fans sendiri xleh nk bajet..ada few reason la yang menyebabkan gua sendiri x yakin Arsenal xleh menang..antaranya...
  1. main kt Old Trafford..mmg problem sgt..
  2. gua baru jer check injury list dalam arsenal.com tadi..ramai gila star-star Arsenal injured..antaranya Adebayor (muscular injury-maybe x dapat diturunkan), Almunia (not fully well), Bacary Sagna (x sakit pape pun..x diturunkan sebab Sagna ada masalah peribadi yang x dapat dielakkan)..Clichy (knee problem+tight hamstring !peh...combo!)..Rosicky (slight hamstring),Walcott (thight problems), Robin Van Persie, RvP (toksah dok kata apa la...mamat nie mmg selalu injured..malas arr gua nk described apa jenis injury dia...)
  3. gua rasa Wenger sendiri x target nk menang dengan Man Utd nie..instinct gua kuat mengatakan Wenger akan turunkan player-player muda utk game esok pagi.selalunya camtu la...Wenger nk player-player muda experienced the most devastating moments bila lawan dengan team sekuat/sehebat Man Utd.. (hebat/kuat ker drg nie..?gua rasa biase jer...)
Apapun,gua xkan argue dengan Wenger punya long-term plan..gua sentiasa percaya dengan percaturan Wenger..kira dia nie macam GodFather la untuk Arsenal...hanya dia yang lebih mengetahui apa yang terbaik untuk skuad the Gunners..macam fanz Arsenal seantero dunia quote:
"...Once a Gunner,is always a Gunner..."


Carnal '4' LifE



Gua suka tgk gambar nie..antara MasterPiece Pio yang gua kagum gila...bukan gua kagum sebab gmbr gua ada dalam poster nie...gua kagum sbb kesabaran PiO dalam menahan kelecehan dan kelelitian beliau nk cut kepala-kepala gmbr kitorang..edit dalam Photoshop..pastu carik gmbr background bebudak Vietnam yang bleh matching dengan kepala-kepala kami untuk diimposekn.....peh!lu mmg kreatif arr PiO...menangis Ujang kalo tgk hasil kerja tangan lu...hahahahhaa.....

ekceli,gua saja nk jer nk menyelit pasal perkataan "carnal" yang gua selalu sebut-sebut tuh!gua dpt perkataan nie lepas gua layan cerita "Blood In,Blood Out"..peh!mmg class arr cerita Mexican-American nie..banyak ayat2 derang yang masyuk2,catchy2..jalan cerita mmg superb!ahh...gua malas ahh nk review pasal movie nie..korang kalo mmg minat tgk citer2 pasal criminal organization,mafia-mafia,yakuza,triad,godfather...korang mesti suka citer nie..korang carik ahh kalo korang nk tgk...kalo x jumpa,buzz gua..gua leh kasik pinjam DVD gua yang gua burn kt bob! (courtesty kt Bob sbb dia la yang donlod citer nie)

Carnal nie..kalo ikut Urban Dictionary,ada 2 maksud:(Cheewah!macam propesser la pulokk)

Carnal :

  1. Spanish word that means brother. Sometimes friends are so close they call them selfs carnales (BROTHERS)" You're like a brother". But, carnales does not mean homies. You don't just call any one of your friends a carnal, just someone close to you. Someone you trust. Not all your homies are your carnales. Usually a younger brother would be called " CARNALITO" a sister sometimes called a "CARNALITA" or " CARNALA"
  2. Friends that you trust with your life!

contoh macam:(siap bagi contoh lagik tuh!)
  1. FRIEND EX: We've known each other since we were young, we're like carnales.
  2. FAMILY WISE: This is my carnal. my brother.

Sekali gua teringat daaaaaaa..



Boring-boring sambil tunggu datang mood nk 'selam', saja jer gua 'kelebek' (orang utagha panggil kelebek..kira kalo orang KL ckp 'belek' la..~) My Pictures dalam NoteBook gua..kelebek punya kelebek..sekali gua ternmpak gambar nie..usyar tarikh,18 November 2007..hahaha..baru gua ingt!gambar nie time gua sesaja buat-buat sakit amik EL (emergency leave) sebab saja nk turun melaka jumpak member-member lama..hahaha...sori Efogen,gua tipu sunat je..hahaha...

Sekali tgk gambar nie,xde la sepesel hapakebenda pun,tapi bagi gua..selekeh-lekeh gambar nie,ada dia punya sentimental value woo0o0o0o....gambor nie gua snap! masa tengah lepak minum2 petang dgn Bob,Amir,Wanja dan Yout kt Mamak Taj Mahal,Ayer Keroh..masa tu gua buat2 sakit,sebab nk cuti,nk turun Melaka..saja nk spentkn week gua yang selalu sangat boring bersama member2 gua kt Melaka..at least gua enjoy gi melaka walaupun terpaksa sakit pinggang 2 jam atas EX5 dari KL-Melaka....tgk gambar nie,peh!gua bleh mengelamun plak!alangkah bestnya kalo dapat hidup kt Melaka..balik pada zaman-zaman gua study kt KUTKM dulu..(dlu KUTKM..skang dh UTeM)..layan siut!best gila..mmg life gua masa tu pikir nk seronok jaa~..nk ponteng kuliah,gua ponteng..mmbr2 ajak lepak kt mamak petang2 lepas kuliah,gua join...main badminton,gua join...karoke,x payah ajak pun gua join...pendek kata,gua mmg suka la life kt Melaka masa zaman-zaman gua extend PSM dulu..time tu,gua,abe,beto,bob,ide,sai,apek,yout,pakya dgn rakan-rakan sekutu yang lain keje part-time buat Maintenance komputer notebook kt sekolah-sekolah area Melaka,bawah pengurusan One DataBase sdn.bhd..boleh la nk hidup masa extend semester sebab PSM dulu...kalo setel satu sekolah menengah,dapat la RM60..sekolah rendah,RM40..masa tu gua partner dgn Abe..mmg kami pulun gila2 cari duit masa tu...bole la dapat dalam RM200 seminggu..struggle cari duit masa tuh! satu sebab nk survive..satu lagi masa tu gua tgh aim nk angkat PS2..so,dengan duit tu la gua hidup masa zaman tuh..susah senang,sengkek..jimat..mmg semua gua rasa ahh time tuh!peh!...,kenangan beb!

berbalik pada gmbar nie..gua rasa gua bleh ingt lagi cawan2,gelas2,plastik yang ada atas meja tu..sapa punya..kalo x salah gua:
  1. Teh Tarik Wanja Punya
  2. Teh Madras gua (rasanya la...)
  3. Teh Madras Amir
  4. Teh Madras Yout (kompem betul!)
  5. Air Kosong Bob
  6. Teh Madras Bob
  7. Apam balik sapa ntah? (Gua rasa,Yout punya tuh!)
  8. Plastik Goreng Pisang Bob beli (Plastik jer...Goreng Pisangnya dh habih dikelepet!)
hahahaha...peh!best arr kalo dapat lepak camnie lagik...wehh..kengkawan,apa jadik kt korang skang?lama x dengar kabo ahh...gua rasa cam nk turun Melaka..tapi tgh xde sen ahh plak!damn!
Bob..nanti gua nk copy Kisah Kaisara full episode kt lu..hahaha...

aiseh..mood nk 'selam' dh datang dh nie..mata gua dh beratt..gua chow dulu..selamat hari Jumaat!jangan lupa Semayang Jumaat (aaaaa...gua dh sebulan ponteng semayang Jumaat nie!)



3's and the 7's



Hari tu gua saja ronda-ronda gi Ampang Park..saja nk cuci mata layan awek2 AmPang..(ces...poyo jer ayat)..saja nk mengabihkan masa lepas keja...tengah gua dok jalan tu...lalu la satu spot (gerai kecik) kat tingkat II yang jual game2 PS2...biasa kalo lalu kedai cenggitu..gua buat bodoh jer...memandangkn time tu gua betul2 tengah kering..nak nak plak gaji baru saja hancuss...hahahha...tapi,tetiba gua ada terasa aura yang buatkn gua rasa nak mendekatkan diri dekat gerai tuh!heran jgak gua...ada bunyi2 yang buat halwa telinga gua nie rasa betul2 masyuk la....smpi jer kt gerai tu..tiba2 ada la sorang mamat yang jaga kedai nie tgh layan game Guitar Hero III : The Legend of Rocks..peh!yang bestnya,mamat tu main dengan console PS2 jaa...(biasa game2 guitar hero nie..kena beli set gitar dia..paling murah,busuk2 pun nk dekat seRaT jgak la...)..

peh...teruja gila gua tengok...dekat2 15 minit la gua terpacak cam tiang gol layan mamat tu main...masa tu dia tgh main lagu "Tenacious D - The Metal"...sekali dia boleh toleh kt gua plak kn..."bang..try arr...layan nih!..saya dh Unlock Tom Morello...dasat!!!"..apa lagi,mamat tu dh offer...gua try arrr main...main punya main..aiseh!layan arr pulak...dh agak lama main,gua sendiri dh x tahan...terus gua sambar game nih!(walaupun duit beli game nie sbnarnya gua nk buat isi minyak motor...hahaha)

balik jer rumah...x sempat bukak baju keje..layan terus!main plak dgn kamal..main co-career..buat band nama "TENAC"...serius beb!game nie mmg layan...gua start main dari pukul 9.30 malam..sedar-sedar dh pukul 3 pagi siut...hampeh sungguh!mmg melalaikan...tapi best!banyak arrr band2 yang ternama menyumbang lagu dalam game nie...antaranya Queens of the Stone Age,RHCP,Rage Againts The Machine,Pat Benatar,The Who,Tenacious D..banyak lagi la...kalo gua nk detailkn...ada almost 74 tracks semuanya,termasuk unlockable songs...layan beb!dengan duit korang menang gig tu,korang bukan saja bleh unlock lagu,korang bleh unlock character gitaris2 ternama,macam Tom Morello, SLash, Lou..banyak lagi la...gitar-gitar ternama pun bleh unlock..paling gua minat..gitar Tom Morello yang dicustomkn oleh dia sendiri..ada tulisan "ARMED THE HOMELESS"..kalo korang mmg minat jenis2 game camnie..korang x menyesal la kalo beli...

skang bukan setakat gua jer dah gila men game nie...dengan bebudak2 rumah gua dh sasau dh..Kamal,Arul..makin hari drg makin improve siuttt...cess!jeles gua...insyaAllah,masuk jer claim gua bulan nie...gua nk beli gitar PS2..main pakai gitar plak...lagi layan sket!hah!..satu lagi...ada satu track dalam game ni yang gua minat gila...pendek kata,smpi bleh terbawak2 dalam mimpi arrr...lagu Queens of the Stone Age - 3's and the 7's..lagu nie music dia pelik sket..starting dia pun dh catchy..dan apa yg buat gua minat lagu nie..bass dia sedap...jenis banging2 pun ada...kalo korang rajin2..donlod la kt internet lagu nie..(amaran:untuk peminat2 muzik rock jer..muzik jazz,R&B,zapin,irama malaysia xpayah nk gatal2...buang karan jer!) gua letak lirik dia kt sini..lagu dia,korang search arr sendiri...hehehe



cover album QotSA - Era Vulgaris (2007)


3's and the 7's

Lie, lie to my face
Tell me it ain't no thing
That's what I wanna hear

Take, your lie to the grave
That's what an old friend told me
Look what it did for him

The truth hurts so bad, wouldn't you say?
So why tell it?
If ignorance is bliss, then I'm in
Heaven now

Run, you'll never escape
You see, you'll go nowhere
Based on who you appear

Broke, laid to waste
Turn into sweet no-things
Kiss you goodbye

The truth hurts so bad, wouldn't you say?
So why tell it?
If ignorance is bliss, then I'm in
Heaven now

Keep going over and over again
The never ending places I've never been
No one's catching on
Callin' my bluff
The devil made me holier than I've ever been

What'd you do?
Say it with a smile, boy
Making us all forget

What'd you do?
Say it with a smile, boy
Making us all forget

Making us all forget
Making us all forget

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...